FAB Lifestyle, Mode

Zoeter dan honing!


OK, we moeten op de lijn letten. Maar soms mogen we onszelf ook beste even laten gaan! En hoe beter dan met lekkere recepten voor het dessert? Daarom geven we jullie deze week een aantal lekkere recepten om zelf een keer uit te proberen. Hier kun je je vingers echt bij aflikken!

Chocola & caramel cupcakes

Chocolate cupcakes

Benodigdheden:

Chocolade cupcake mix
Stukjes pure chocolade om te smelten
Toffee stukjes
Caramel butter cream (zie recept hieronder)

Caramel butter cream

1 beker boter op kamertemperatuur
½ beker suiker
Caramel saus

STAPPEN

Laat de boter smelten en meng het met de halve beker suiker. Voeg de caramel saus langzaam toe (de caramel saus moet op kamertemperatuur of koud zijn) en blijf het geheel roeren totdat er een egale massa ontstaat.

Caramel saus

1 beker suiker
6 lepeltjes boter
½ beker dessert room

STAPPEN:

Leg de boter en de room klaar. Doe de beker suiker in een pan en let goed op. Wanneer het begint te smelten , begin dan langzaam te roeren. Blijf roeren totdat het een vloeibaar en (bijna) doorzichtig geheel wordt. Dit gaat heel snel dus hou je ogen op de pan gericht! Wanneer de suiker vloeibaar is voeg je de boter toe en roer dan snel. Tel tot vijf en voeg de room toe. Blijf het geheel roeren en haal het van het vuur af.

TIJD OM ALLES BIJ ELKAAR TE DOEN!

STAPPEN

Smelt de chocolade in de magnetron (telkens 15 seconden en tussendoor even roeren) en doop de bovenkant van de cupcakes in de gesmolten chocolade. Doe dit met alle cupcakes.

Voeg de stukjes toffee toe terwijl de chocola nog gesmolten is. Laat de cupcakes even afkoelen in de koelkast. Zo kan de chocola ook hard worden. Voeg als laatste de buttercream toe aan de cupcakes en klaar ben je! Nu hoef je alleen nog maar te smullen!

Chocolate chip koekjes

chocolate chip

Benodigdheden:

1 beker en drie lepels bloem
1 lepel zelfrijzend bakmeel
½ lepeltje zout
1 beker boter
1 ½ lepeltje vanille
½ beker bruine suiker
½ beker suiker
1 ei
Stukjes chocola

Meng in een kom het zout, de bloem en het zelfrijzend bakmeel.

Doe de boter in een pan en laat het smelten op een lage temperatuur. Doe de boter in een grote kom, voeg de vanille en de suiker toe. Roer het geheel goed. Voeg het ei toe en meng het geheel een minuut lang met een mixer. Voeg de overige ingrediënten ook toe. Vergeet de stukjes chocola niet! Meng het geheel goed.

Geef de koekjes vorm met een lepel en leg ze op het bakpapier op de ovenplaat. Stel de oven in op 180º en bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar.

Laat ze afkoelen en smullen maar!

Meer informatie over Fanny D.
Fanny is francaise met Braziliaanse roots. Ze heeft altijd al een passie voor mode gehad. Ze geeft de collecties van JustFab een chique en klassieke touch, d.w.z. a-la-francaise. Toch laat ze haar roots niet in de steek en houdt ze ook van exotische kleuren. Ze selecteert iedere maand leuke artikelen waarover je verbaasd zult zijn!


Lees alle berichten van Fanny D.
COMMENTAAR

0 comments