Beauty, DIY, Just for Fun

4 Andere manieren om honing te gebruiken


We willen allemaal mooi zijn, maar we doen dat liever zonder “pijn” te lijden. Nou dat kan dus, en heel simpel, met behulp van honing! Honing bevat stoffen die antibacteriëel en hydraterend werken. In deze post verklappen we vier manieren waarop je honing als beauty-product kunt gebruiken. De honing wordt gemengd met producten die je waarschijnlijk wel in huis hebt. Perfect dus om op eens op een zondagmiddag uit te proberen!

Als gezichtsmasker

Ingrediënten & benodigdheden
1/2 banaan
1 lepeltje biologische honing
1 vork
1 kom om in te mixen

Mix een halve banaan met één lepeltje honing in een kom. Gebruik de vork om de banaan helemaal fijn te prakken. Meng de honing en de banaan totdat hete en egale pasta wordt. Gebruik je handen om het mengsel op je gezicht te smeren en laat het 5 tot 10 minuten inwerken. Maak je gezicht schoon met lauw water en klaar ben je! Een zachte, gehydrateerde huid!

Voor zachte lippen

Ingrediënten & benodigdheden:
1 lepeltje kokosolie
2 lepeltjes bruine suiker
1 lepeltje biologische honing
1 kom om in te mixen

Meng het lepeltje kokosolie met het lepeltje honing in een kom. Mix het totdat het een egale massa is. Voeg de twee lepeltjes bruine suiker toe aan het mengsel en blijf roeren todat alles goed gemengd is. Breng het aan op je lippen en laat de honing haar werk doen!

Als haarmasker 

Ingrediënten & benodigdheden:
1 lepeltje kokosolie
1 lepeltje biologische honing
1 kopje conditioner
1 kom om in te mixen
1 pan

Mix het lepeltje kokosolie, de honing en de conditioner in een kom. Verwarm het mengsel in een pan totdat het lauw-warm is. Breng het mengsel aan in je haar, bind je haar vast en doe een douchemuts of iets vergelijkbaars op. Laat het mengsel 30 minuten intrekken. Was en spoel je haar goed uit. JustFabulous!

Een honingbad 

Ingrediënten & benodigdheden:
½ kopje biologische honing
2 kopjes melk
Geurolie naar keuze

Meng de twee kopjes melk met het halve kopje honing en een paar druppels geurolie naar keuze. Giet het mengsel in een warm bad en het relaxen kan beginnen!

 

Meer informatie over Fanny D.
Fanny is francaise met Braziliaanse roots. Ze heeft altijd al een passie voor mode gehad. Ze geeft de collecties van JustFab een chique en klassieke touch, d.w.z. a-la-francaise. Toch laat ze haar roots niet in de steek en houdt ze ook van exotische kleuren. Ze selecteert iedere maand leuke artikelen waarover je verbaasd zult zijn!


Lees alle berichten van Fanny D.
COMMENTAAR

0 comments